15 Ekim 2014

En akıllı hep sensin

İnsanoğlu kendini hep en akıllı kendisi sanır. Oysaki bilmez ki bazen kendini akıllı sanan aptalın önde gidenidir.


Sorsan çok uyanıktır. Hep saman altından su yürüttüğünü düşünür. Fakat yaptığı her şeyin ayyuka çoktan çıktığının idrakında değildir. Belki de görmek istemiyordur.  Amiyane tabirle salağa yatıyordur. Bunlar genelde merak insanıdır. Kim ne yapmış? Nereye gitmiş? Hep bir araştırma halindedirler. Günümüzde ise; sosyal medya araçları bu konuda tef çalmaktadır. Meraklı abla ve abilerimizin en iyi silahlarıdır. Tabi bir de 2 kişi yan yana geldilerse değme keyiflerine.

21.yy Avrupa’sında ne zordur en yakınına dahi güvenmek… çağımızın vebası gibidir birilerinin hayatına burnumuzu sokmak. Bizleri ilgilendirmeyecek genel ya da özel konularda dahi hep bir müdahale hep bir sorgulama halindeyiz. Ah bir de aldığımız cevaplar tatmin edici değilse tabir yerindeyse temcit pilavı misali ısıtıp ısıtıp önümüze konur aynı konu ya da konular.

Tabi bizim bu meraklı hafiye abla ve abilerimiz bütün bunları yaparken hiç iğneyi kendime çuvaldızı başkasına söyleminden feyz almazlar. Ve didiklemeye devam ederler. Kaç para maaş alıyorsun ile başlar ne zaman evleneceksin ile devam eder. Kaç çocuk yapacaksın ile taçlandırılır ve daha nice suallere maruz kalırız.


Bu tip insanlar sanırım dediğimi yap yaptığımı yapma felsefesini kendine iş edinmiş kişilerdir. Etrafınızda yok sanmayın. Biraz kritik ederseniz bu yazıdan sonra her yerde ne çok olduklarını görürsünüz.



 

1 yorum: